De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Limburg boomt

Nuttige links

Limburg boomt legt het accent vooral op de zoektocht naar merkwaardige bomen, leuke weetjes en relevante acties die in Limburg plaatsvinden van oktober 2016 tot oktober 2017.

Er bestaat heel veel literatuur rond bomen en heel wat instanties zijn er dag in dag uit mee bezig. Voor specifieke en algemene vragen of informatie verwijzen we daarom graag door.

Bosbeheer

  • BOS+ is de enige Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld.
  • Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) stelt zich tot doel om elke dag te werken aan meer en betere bossen, en meer en beter natuur en groen.

Advies en ondersteuning

  • Heb je als particulier vragen over het beheer van je bos. Dan kun je bij de Limburgse Bosgroepen terecht voor advies en ondersteuning.
  • De Bomenwijzer helpt om een doordachte en duurzame boomsoortkeuze te maken.
  • Om inheemse bomen te determineren kun je een handige, digitale determinatietabel raadplegen.
  • Centrum Duurzaam Groen centraliseert op Limburgs niveau kennis over duurzaam groen. Deze kennis wordt toegankelijk gemaakt door vorming en advies.

Kennis en vorming

  • Inverde biedt kwaliteitsvolle opleidingen aan over bos-, groen- en natuurbeheer. Opleidingen bedoeld voor de professionele natuurbeheerder maar ook de vrijwilliger.
  • Centrum Duurzaam Groen centraliseert op Limburgs niveau kennis over duurzaam groen. Deze kennis wordt toegankelijk gemaakt door vorming en advies.
  • Via www.dendrologie.be/nl/BELTREES wil de Belgische Dendrologische Vereniging contacten leggen tussen boomliefhebbers en kennis verspreiden bij een breder publiek.

Erfgoed

Andere

  • Het label "Plant van Hier" staat voor kwaliteitsvol plantgoed. Er is ook een handige gids ontwikkeld.

Merkwaardige boom in de kijker
Bomenwerkgroep - facebookpagina
BELTREES databank

Nieuws

donderdag, 07 december 2017
Mammoetboom aan industrieterrein Schurhoven in Sint-Truiden
Met de mammoetbomen is het gesteld zoals met alle grote bomen. Het gaat er niet goed mee!Daar wil de Limburgse Bomenwerkgroep iets aan doen. Deze winter worden alle oudere Limburgse mammoetbomen...
donderdag, 09 november 2017
Moeder en dochter lezen onder een boom
De campagne "Limburg boomt" wilde Limburgers naar merkwaardige bomen laten kijken en van bomen laten genieten. De campagne werd in oktober afgerond. Wat niet wil zeggen dat de bomenwerking in Limburg...
donderdag, 09 november 2017
Amadelwilg en witte abelen in Gorsem (Sint-Truiden)
Tijdens de talrijke inventarisatie-uitstappen van de Limburgse Bomenwerkgroep worden prachtige natuurpareltjes ontdekt. Zo staan op de hoek van de Gorsemweg en de Grevensmolenweg, bij de Schaliewinning,...